Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Mer om kyrkovalet

Jag har redan skrivit om kyrkovalet, och beklagat mig om att det är svårt att hitta information om vad de olika grupperna i det lokala valet står för. Det visade sig vara en miss från min sida. Församlingen ger ut en liten skrift kallad Kyrkporten som kommer en gång i månaden tror jag. Där fanns en presentation av varje valbar grupp.

Nu är det inte direkt några världsomvälvande punkter som de olika grupperna listar. Det mesta bygger på att man ska värna om traditioner samtidigt som man ska vara öppna för förnyelser.
De enda som sticker ut lite är Socialdemokraterna som kräver att det utformas ett system för att kvalitetssäkra alla kyrkliga högtider. Tyvärr spinner de inte vidare på vad de menar med det.
Sedan framför sossarna även krav på att man ska sätta barnen, ungdomar och deras föräldrar i centrum. Där kan man snacka om att sticka ut hakan i en församling och samhälle där pensionärer är i majoritet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 Kommentarer

  1. Tycker mest det är floskler från S sida…när det verkligen gäller när barnen och ungdomarna står där…är det ingen från S som dyker upp och hjälper till. De verkar mest bara intresserade av kyrkan i valtider.

  2. Kommentar av inläggsförfattaren

    Jan

    Självklart är det valflosker från sossarnas sida. De är ju ett politiskt parti som går till val.