Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Mer reklam eller bättre placerad reklam?

Nu får TV-kanalerna visa mer reklam per sändningstimma. Det handlar inte bara om att mer tid får avsättas till reklam men man får även göra fler reklamavbrott per timma.

Visserligen är jag ingen stor fantast av reklam men det som irriterar mig mest när jag ser på reklam-tv är de långa avbrotten I ett halvtimmesprogram drabbas man efter cirka tolv minuter av reklamavbrottet som dundrar ut på en förhöjd ljusnivå. Och när man äntligen tror att reklamen är slut kommer det ett antal trailers för kommande program.

Jag ser hellre att reklamavbrotten blir kortare och fler. Då skulle avbrottet inte bli lika störande. Fast det stora problemet är att kanalerna envisas med att tjata om kommande program. Och man kan undra om de verkligen får fler tittare till en tio år gammal film som visas på tv för tjugonde gången bara för att det tjatas om den i en vecka innan den visas.

[tags]tv,reklam,avbrott[/tags]

1 Kommentar

  1. En annan sida av saken är ju KVALITETEN på den tv-reklam som visas. Tv-reklam bör ju kunna göras med viss finess – inte minst med humor, glimten i ögat. Tv-reklam idag är, tycker jag, enbart tråkig, larvig och stereotyp. Förstår inte varför.