Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Något stort hände för 30 år sedan

För trettio år sedan inträffade något riktigt stort! Jag måste medge att det kanske inte är så där jättestort för all jordens befolkning men för många människor är det något stort.

Det är idag på dagen trettio år sedan Iron Maiden släppte sitt album The number of the Beast. Ett album som är laddat med klassiska hits från Maiden, förutom titelspåret The Number Of The Beast även de stora låtarna Children Of The Damned, Run To The Hills och Hallowed Be Thy Name.

Jag själv upptäckte bandet några år senare i samband med deras LP Powerslave. Och jag var fast direkt. Så nu sitter jag här med en samling Maiden-skivor uppdelade på gamla klassiska LP:s och nyare CD:s.

Dagen till ära spelar jag klassiska Maiden för min kinesiska sambo så hon ska upptäcka den fantastiska brittiska hårdrocken. Hon är dock än så länge väldigt skeptisk.

The Number of the Beast

Jag har albumet i min samling, som LP, dock är det en lågprisutgåva och inte originalutgåvan

[tags]iron,maiden,album,beast,hårdrock,brittisk[/tags]

1 Kommentar

  1. Visst är det så att denna mäktiga skiva har många hits som fortfarande håller. Min favorit är Hallowed Be Thy Name. Fastnade för dom 1983 Sen dess har dom hafft en Speciell plats i mitt hjärta. Harr alltid fuderat hur hårdrocken hadde sett ut om inte denna skiva kom.