Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

När jag var liten…

drömde jag och mina kompisar om häftiga spionprylar som fanns i tecknade serier och filmer. Då upplevdes de som ouppnåeliga och det närmaste vi kom var prylarna som fanns i den dåvarande Hobbexkatalogen.

Nu har allt förändrats. Det finns klockor som innehåller funktioner som vi inte kunde drömma om i våra förpubertala drömmar. Frågar är nu vad ska man ha dem till? Jag har en mobil som spelar musik och har kalender och tidtagarur och en massa funktioner. Sedan har jag en mediaspelare som spelar musik, film och radio. Även den har kalender och planeringsfunktioner. För att inte tala om att jag släpar runt på en bärbar dator med internetanslutning och så många funktioner att jag inte en känner till hälften.

Använder jag alla funktioner i mina prylar? Knappast, det är roligt att bläddra igenom dem när prylen är nyinköpt men sedan faller jag in i mina invanda spår. Så den häftiga klockan tillför inget i mitt liv. Fast den är häftig och en pryl till kan väl inte skada…

[tags]klocka,pryl,Aftonbladet,hobbex,mediaspelare,mobil,dator,internet[/tags]