Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Närkontakt i mörkret

Jag besökte Motalas kyrkogård idag för att tända ljusen i ett antal gravlyktor. Jag var där efter mörkrets inbrott och det blåste rätt så ordentligt.

Jag stapplade runt i mörkret för att hitta de olika gravarna samtidigt som jag såg syner och såg hela tiden hur något rörde sig i buskarna i runt kyrkogården. Jag trodde självklart att det var synvillor i mörkret men när jag var på väg tillbaka till bilen sprang två rådjur förbi cirka 10 meter framför mig.

En kyrkogård är självklart en utmärkt snabbmatsrestaurang för rådjuren. Vid många gravar finns färska blommor att äta, och alla hundar hålls kopplade så de inte kan jaga efter rådjuren. Och vid varje begravning finns det ett extra stort buffébord att äta från.

[tags]kyrkogård,grav,rådjur,lykta[/tags]