Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Nationaldagen 2011

Jag åkte till Örebro och firade årets nationaldag. Det blev en heldag med mat, långa glassköer, glass, sol, värme, medeltidsmarknad och ännu mer köer.

Lunchen intogs på Rosalis Deli tillsammans med några vänner. Maten var ok, men jag skippar pastan och testar en sallad nästa gång.

Sedan blev det timmar i Örebros stadspark. Det var en massa människor där och vid Wadköping pågick en medeltidsmarknad. Jag köpte varken träsvärd eller grillspett men investerade tio kronor i musrouletten. Den vita musen var dock opålitlig och smet in i ett hål ingen hade satsat pengar på. Undras hur vältränad den är?

För en enkel mjukglass var tiden i kön ungefär 20 minuter. Det enda positiva var att kön ringlade sig fram under träden så man stod i skuggan. Jag avstod egen glass för att i stället fylla fickorna med servetter för att vara beredd när min lilla kompis fick fingrarna fulla av smält glass. Fast hon var duktig på att slicka i sig snabbare än solen lyckades smälta glassen.

Det blev även ett besök på Stora Holmen med barnens Ö. Där blev det ytterligare en kö för att köpa biljett till trampbilarna. Och sedan vänta till utsläppet av trampbilarna.

Vi hann även med lite ansiktsmålning och mer lek i stadsparken innan jag fick nog av värme och springande ungar och beordrade hemgång.

På det hela en lyckad dag förutom alla små bett jag kom hem med på högerarmen.

Lunch på Rosalis Deli

Lunch på Rosalis Deli

Musrouletten som jag förlorade 10 kronor på

Musrouletten som jag förlorade 10 kronor på

Fel hål musjäkel

Fel hål musjäkel

Trampbil på Stora Holmen

Trampbil på Stora Holmen

Lille-puttetåget på Stora Holmen

Lille-puttetåget på Stora Holmen

[tags]örebro,nationaldag,sol,glass,lunch,stora holmen,trampbil,stadsparken[/tags]