Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Ninoy Aquino Internationella flygplats

Flygplatsen i Manila brukar ofta vara med på listor över de sämsta flygplatserna i världen. Och det är absolut inte den bästa flygplats jag har besökt. Det börjar med en säkerhetskontroll där man måste röntga alla väskor innan man kommer in till incheckningen. Och själva incheckningen var lite lagom rörig med flera köer kors och tvärs.

Sedan går man vidare till nästa steg där man måste betala en serviceavgift. Det kostade mig 550 pesos att komma vidare in i flygplatsen. Sedan är det den traditionella säkerhetskontrollen och gränskontroll.

Så är man då inne i själva avgångsterminalen, terminal 1. Där finns det några butiker och toaletter. Det är verkligen inte stort och Arlanda framstår som ofantligt stort i jämförelse. Här finns det även toaletter, och vad jag kunde se när jag gick vidare till min avgångshall var det de enda toaletterna som fanns att tillgå.

Flygplatsen är namngiven efter en politiker, Benigno “Nino” Aquino, Jr., som ledde den politiska oppositionen mot president Ferdinand Marcos. Benigno levde i exil i USA men garanterades en trygg återkomst till Filippinerna av presidenten 1983. Men samma stund som han steg av flygplanet på den här flygplatsen mördades han av militärgardet, helt öppet inför TV-kamerorna.

[tags]manila, filippinerna, flygplats,nino, mord, president[/tags]