Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Nörden i mig

Jag har fotograferat sedan jag var barn. Det började med en enkel kompakt kamera med svartvit film och fortsatte med en analog systemkamera. Nu för tiden fotograferar jag med en digital systemkamera från Canon och självklart min Samsung SII telefon. Jag gillar vanligtvis att fotografera fåglar. Jag kan sitta i timmar och vänta på den perfekta bilden. Men jag gillar även att ta landskapsbilder eller fota motiv i citylivet. Och är man lite pryltokig och teknikgalen som jag är det lätt så att man blir sittande vid datorn och letar nya objektiv.

Det är för det mesta bara drömmar som inte direkt går att förverkliga med min ekonomi men just nu sitter jag och funderar på ett Sigma objektiv 50-500 mm. Det skulle passa min kamera alldeles perfekt. Eller varför inte ett Canon EF 50.

Båda objektiven skulle självklart göra mig till bättre fotograf och göra mig lyckligare. Det är i alla fall vad jag intalar mig själv när jag sitter och surfar runt på pixmania.se.

[tags]fotografi, objektiv, fåglar, landskap, canon, samsung[/tags]