Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Nostalgi från källaren

Jag jobbar för fullt med att rensa mitt källarförråd. Och det dyker upp både det ena och det andra i lådorna.

Idag hittade jag en bok om problemlösning med Comal. Det programmeringsspråket som fanns i skoldatorerna Compis. Det är så länge sedan att jag inte minns Comal. Jag kommer ihåg datorerna från skolan och hur eländigt tråkiga de var att jobba med.

Problemlösning med Comal

Problemlösning med Comal, en gammal skolbok som dök upp i källaren.

En annan rolig sak jag hittat är ett gammalt nummer av Sparbankens tidning Lyckoslanten från 1981. I tidningen finns en artikel om barn i Kina. Den var jag så klart tvungen att visa min sambo. Hon blev måttligt imponerad av de gamla bilderna.

Bildtexterna är lite roliga att läsa nu. Bland annat finns uppgifter om hur stort Shanghai är, 12 miljoner invånare anges det i texten. Nu står det i Wikipedia att det är över 18 miljoner. Fast det handlar då om de kineser som har sin hukou i Shanghai. Det egentliga antalet invånare är betydligt högre. Tiden går och världen förändras.

Lyckoslanten från 1981

En gammal Lyckoslanten från 1981 med ett reportage om barn i Kina.

[tags]nostalgi,minnen,källare,lyckoslant,dator,compis[/tags]