Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Offentliga toaletter

Överallt finns det offentliga toaletter som kostar några kronor att använda. Det brukar inte vara dyrt men snåla människor gillar inte att betala utan försöker fånga dörren innan den slår igen efter föregående användaren.

Det här vet självklart de som driver toaletterna och använder tekniken för att föra motstånd mot fusket. Ett av deras knep är att ljuset på toaletten tänds automatiskt när dörren öppnas och lika automatiskt släcks igen efter femton minuter oavsett om det finns någon kvar på toaletten.

Inte nog med det, dörren låser inte om man inte betala för sitt besök. Så när man stänger dörren och tror sig ha låst så lyser den gröna lampan på myntinkastet som indikerar att toaletten är ledig. Och stoppar man in mynt går dörren upp.

Det här leder till obehagliga upplevelser. Jag behövde utnyttja en toalett på tågstationen så jag skickade i en femma i myntinkastet på en ledig toalett och öppnade dörren. Där möttes jag av en tjej som satt på toaletten och skrek för full hals.

Gentleman som jag är stängde jag dörren och betalade ytterligare en femma till nästa toalett. Tjejen hade en fördel gentemot mig, hon satt på toaletten när hon blev så rädd att hon sket på sig. Det gjorde inte jag.

[tags]toalett,snål,lås,betala[/tags]