Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

På bio i Skänninge

I lilla Vadstena försvann bion för många år sedan. Men grannorten Skänninge har fortfarande en aktiv bio. Och igår höll jag mitt löfte till min mamma och gick med henne och såg filmen Hypnotisören. Den var riktigt bra!

Biosalongen var helt ok. Stolarna var av en äldre modell men jag klarade två timmars sittande i dem utan att få ont i ryggen. Och det fanns godis och dryck att köpa till humana priser i foajén innan filmen. Så på det hela taget var det en positiv upplevelse.

Biobesöket fick mig att minnas min barndoms bio i Vadstena. Där vi så Star Wars filmerna även om vi inte riktigt hade åldern inne. Där man stod i kön och var lite smårädd för de “stora” killarna.

Vår bio dog ut, men den i Skänninge lever, och det är bara en kort bussresa dit. Så det kan nog bli fler besök där.

[tags]bio,hypnotisören,film,skänninge,vadstena[/tags]