Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

På fyra hjul

På vägen till jobbet passerar jag en bil med lite annorlunda utseende. Ägaren har satt på ett par annorlunda fälgar på bilen. Det har verkligen gett bilen ett annorlunda utseende. På just den här bilen har man satsat på breda däck. Verkligen breda däck som sticker ut från sidan på bilen.

Det finns många sätt att förändra stuket på en bil. Den vanligaste familjebilen kan plötsligt göra ett häftigt intryck med rätt sorts fälgar. Samtidigt kan bilen bli skrattretande löjlig med fel sorts fälgar. Att sätta enkla plåtfälgar med rostfläckar på en ny blänkande bil ser verkligen bleklagligt ut. Men att smälla på de fetaste och dyraste blänkande fälgarna på en gammal rostig bil ger samma tråkiga intryck.

Jag har drömmar om att min framtida bil ska vara utrustad med fälgar med inbyggda lampor som avger ett skimrande blått ljus på nätterna. Jag kan se hur jag glider fram genom vinternatten med ett spöklikt ljus runt däcken på min bil.

Drömma kan man alltid göra men ibland måste man ha kompetens för att göra rätt val. Det finns bra platser på internet för att skaffa fälgar till sin bil. Men att köpa fälgar är bara en del av det hela, ibland behöver man tips om hur man underhåller sina fälgar, vilka regler som gäller när man byter fälgar till nya dimensioner. Allt kan man hitta på billiga fälgar.se där det finns en samlad kompetens. För när man gör en investering som faktiskt blir fyra investeringar på en gång eftersom bilen behöver fyra fälgar, vill man göra ett bra köp, med både rätt pris och rätt val.

Annorlunda fälgar

En lite annorlunda bil jag passerar på väg till jobbet

Backdäck

Detalj med bakdäcket på bilen

1 Kommentar

 1. Det där är jättevanligt bland mexikaner här i Texas (förmodligen i hela södra USA).
  Ofta har de ännu fetare hjul, eller har använt något slags axelförlängning för att få ut hjulen ännu längre… Ser extremt löjligt/fånigt ut, speciellt när hjuldiameterna är mindre än normalt.
  http://www.justonemoremile.com/images/TransAM2009/IMG_1183.jpg

  Afro-amerikaner går åt andra hållet, lågprofildäck med extra stor hjuldiameter, ibland är bilen dessutom höjd: http://farm2.static.flickr.com/1250/1122100715_29f0da36a2.jpg

  I bägge fallen visare det bara smaklöshet och brist på estetik/smak. Trashigt, med andra ord.
  En kvalificerad gissning är att förarens flickvän har hans namn (och kanske en eller två ex-pojkvänners namn) tatuerade på tuttarna…