Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Panik eller inte?

Läser i Aftonbladet att WHO bekräftar 114 fall av Svininfluensan och av dessa har 8 avlidit. Sedan finns det olika uppgifter från andra organ men WHO är den stora organisationen som samordnar undersökningar och internationella insatser.

Ser man på de senaste dagarnas svarta rubriker måste man nästan tro att media har slagit samman samtliga siffror från alla organisationer för att få fram underlag för sina rubriker.

Och alla som har smittats har varit på besök i Mexiko. Och under deras hemresa har inte alla på flygplanet smittats. Det låter inte riktigt som en pandemi.

Visst ska man ha respekt för smittsamma sjukdomar men den hysteriska stämning som har varit de senaste dagarna börjar kännas lite väl överdriven.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 Kommentarer

  1. Klart man ska ha munskydd, det säger sig självt. Läkarna påstår motsatsen. Rent skitprat. Läkarna går politikernas ärenden och ska bara bagatellisera allting för att “motverka panik”. Det är svenskeriet det. Här ska man vara Politiskt Korrekt, det är allt som gäller. Sanningen anser Makthavarna irrelevant. Läkarna hör och lyder Överheten. Duttia vovvar.

  2. Kommentar av inläggsförfattaren

    Jan

    Det är så man undrar om du har rätt. Helt plötsligt skuttar risknivån upp ett steg efter att WHO har försökt lugna stämningen hela dagen.