Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Pavilion Mall

Idag blev det en sväng till det lokala köpcentret för lite shopping, fönstershopping och middag. Dit åkte vi så kallad trehjuling (tricykel). Det är lite spännande att vika in sin långa kropp i en trång sidovagn för att sedan handlöst kastas ut i den filippinska trafiken. Man sitter i höjd med lyktorna på bilarna som man dundrar fram mellan.

Köpcenter är likadana överallt i världen. En massa butiker som säljer det gamla vanliga som kläder, skor och annat. Prisbilden är dock helt annorlunda. Jag tittade på en riktigt snygg kavaj för 4000 pesos, knappt 400 kronor. Tyvärr slutade största storleken på 44. Allt för liten för mig. Deras utbud på “stora” kavajer var ytterst begränsad och inte alls lika snygga. Jag konstaterade även att deras stora kavajer är cirka tre nummer för små för mig.

Middag blev det på en restaurang som serverar fisk och skaldjur, Seafood Iland. Upplägget är enkelt, man beställer in olika serveringar för det antal personer man är i sällskapet och så får man in stora brickor täckte med bananblad som man äter direkt ifrån. Maten var god och det fanns mycket att smaka av. Tyvärr gör den höga värmen att mina aptit inte är så stor som den brukar vara.

seafood01

Dagupan boodle

seafood02

Dapitan’s pride

[tags]köpcenter, laguna, mat, shopping[/tags]