Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Planer inför framtiden

För någon dag sedan fick jag frågan av chefen om jag har tänkt att vara föräldraledig nu när jag ska bli pappa. Den frågan satte igång en massa funderingar kring vad man har möjlighet att göra nu när man ska bli pappa.

Eftersom jag kommer att vara ledig några månader i slutet av året om allt går som planerat behöver jag något att sysselsätta mig med. Det kommer troligtvis en massa timmar som jag måste döda under tiden vårt barn sover. Så varför inte skaffa en spelkonsol? Spel är ju både underhållande och lärorikt.

Jag har ju erfarenhet av datorspel sedan barnsben då jag satt timmar framför en Commandore VIC-20 ansluten till vår TV och spelade spel efter spel. Då var inte grafiken så avancerad men i jämförelse med allt annat var det fruktansvärt häftigt.
Senare i livet hade jag råd att skaffa en PC och då köpte jag ett flygsimulatorspel. Där skulle man göra vissa övningar och bli godkänd innan man fick flyga riktiga uppdrag. Första övningen var att landa på ett hangarfartyg. Jag genomförde den övningen 200 gånger och dog varenda gång.

Men med en modern spelkonsol kan jag kanske nå framgångar i Fifa 15. Jag är ju en gammal högerback. Och med ett trasigt knä är nog en spelkonsol det närmsta jag kan komma en proffskarriär som fotbollsspelare.

[tags]spel, konsol, dator, fifa, simulator[/tags]