Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Polisens intressanta taktik

Idag hämtade jag min pappa och körde honom för att veckohandla. Vi åkte som så ofta in till Motala och eftersom de har en ny förbifart med en ny bro åkte vi den vägen. Precis i slutet av bron, som är tvåfilig, stod en polisbil i vänstra körfältet med blinkande blåljus.

Först trodde vi att det hade hänt en olycka men när vi kom närmare insåg vi att det var en nykterhetskontroll. Polisbilen var parkerad på ett strategiskt ställe där den inte syntes vid avfarten innan och det fanns ingen väg att undvika den. Bilarna som stoppades vinkades in och fick parkera bakom polisbilen så de inte hamnade mitt i trafiken.

Nu blev det sådan kö vid kontrollen så vi vinkades förbi utan att jag fick blåsa. Eller ge dem beröm för deras smarta strategi.
För jag tycker att nykterhetskontroller är bland det viktigaste polisen kan arbeta med i trafiken. Och desto smartare strategier de använder sig av för att hitta onyktra förare desto gladare är jag.

[tags]polis, nykterhetskontroll, strategi, Motala, trafik[/tags]