Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Porr på Internet

Två artiklar i Aftonbladet handlar om hur kommunala datorer visar porr, dels en kommunal chef som lyckades visa porrbilder på ett styrelsemöte och dels Ljungbys turistbyrå som visade porr i skyltfönstret.

Den kommunala chefen skyller på att bilderna hamnat i hans dator när han surfat och sidorna med bilder öppnats när han besökt andra platser. Och den ursäkten har man hört några gånger.
Han var riktigt klantig enligt artikeln, inte nog med att han visade en porrbild, när han fick bort den körde han upp en till. Hej och hå.
Citat från artikeln ” Men det är inte olagligt. Det är inte fråga om barnporr eller så utan en naken kvinna, säger den kommunala chefen”, det är väl ett stabilt försvar när man jobbar i en mansdominerad miljö.

I Ljungby började turistbyrån visa porr i sitt skyltfönster en natt när någon lyckades manipulera ett videosystem. Som ett resultat ska man nu sluta visa bildslingor i skyltfönstret nattetid. Jag har inte riktigt förstått vad det ska hjälpa. Om datasystemet som visar slingan kan hackas kan det ske mitt på dagen också. Vore det inte bättre att öka säkerheten?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,