Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Problem med SL

Jag har ett Accesskort på SL som jag laddar då och då via deras hemsida. Det har gått bra i flera månader men nu i veckan kunde jag plötsligt inte logga in på mitt konto.

Ett tag misstänkte jag att jag blandat ihop mina lösenord så jag försökte beställa ett nytt lösenord. Det gick inte heller. Jag fick beskedet att min e-postadress inte fungerade. Så jag gav upp och skickade ett meddelande till deras kundtjänst. Dagen efter fick jag följande meddelande från dem.

Hej Jan! Tack för att du hör av dig.

Vad får du för felmeddelande när du försöker logga in?
Jag försöker att hitta ditt konto baserat på din mail adress men kan inte hitta något konto som är knutet till den mail adress som du skriver ifrån nu.

Vi gjorde en större uppdatering av hemsidan och Mitt SL tjänsten i Mars månad. Detta innebar att kunder som inte registrerat hela sitt personnummer (tio siffror) och de som inte registrerat några kort försvann ur systemet. Kan det kanske bero på något av de alternativen? I så fall kan du testa att skapa ett nytt konto.

Om inget av ovanstående kan tänkas vara orsak till att du ej kan logga in så kan du återkomma med ditt personnummer så kan vi försöka att söka på det i vår databas.

Återkom gärna med kompletterande uppgifter senast 21-05-13

Jag hoppas du känner att vi tagit hand om ditt ärende på ett bra sätt.

Du är alltid välkommen att kontakta oss igen via mail eller på telefon 08-600 10 00.

Så jag svarade via deras svarsformulär att jag var säker på att min e-postadress var registrerat på mitt konto för det var dit jag fick mina bekräftelser när jag laddade kortet. Jag bifogade mitt användarnamn, personnummer och senaste bokningsbekräftelsen.

Så idag testade jag att skapa ett  nytt konto. Det fungerar inte för jag får svaret att mitt personnummer redan finns kopplat till ett konto. Men jag kan fortfarande inte logga in. Så jag använda uppföljningsformuläret ännu en gång och beskrev problemet.

Jag har inte hört något från dem. Och börjar bli riktigt bekymrad. Tänk om jag jobbat i Stockholm och varit beroende av mitt kort?

[tags]SL, Access, kort, ladda, webbplats, problem, fel, konto[/tags]