Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Problem, problem

På jobbet är det ett riktigt elände just nu. Vi har börjat införa Windows 7 som ersättare för vår standardplattform Windows XP. För att öka på problemen håller vi på att införa Novell Zenworks 10 för att kunna hantera Windows 7.

Vi använder Zenworks för att hantera våra datorer, fjärrstyrning, inventering och distribution av programvaror. Nu när vi börjar skifta över till en ny version faller alla våra tidigare rutiner, regler och installationspaket. De är inte kompatibla med den nya versionen.

Så nu sitter vi med två miljöer att underhålla under övergångsperioden. Det är inte lite huvudvärk för mig. Jag måste bygga om alla våra installationspaket, jag måste hålla reda på vilken version som är aktuell för vilken miljö. Och jag ska på något sätt utveckla den nya miljön.

Mitt i allt detta har vi Adobe Flash Player.
För de flesta användare är flash player bara något litet enkelt program som behövs för att få all multimedia på Internet att fungera. För mig som installerar program är det ett stort elände. Dels är programmet fullt av säkerhetshål och dels släpper Adobe uppgraderingar hela tiden i ett desperat försök att täppa till alla dessa säkerhetsproblem. På något sätt ska jag hinna med att leverera ut dessa uppdateringar, i två olika miljöer.

Nämnde jag att jag har två miljöer att hålla reda på? Med ett skitprogram som flash och inte att förglömma Adobe Reader har jag fullt upp med att försöka få ut uppdateringar. Samtidigt som jag ska utveckla den nya miljön, stödja verksamheten, hålla reda på en hög med konsulter inblandade i ett flertal olika system, hålla koll på vårt virusskydd, hantera vår backup, stödja övriga verksamheters backup. Och vara trevlig i största allmänhet, hur det nu ska gå till.

Fast annars är det rätt bra, det är ju snart jul.

[tags]zenworks,windows,program,flash.adobe,reader[/tags]