Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Promenera i regn

Jag behövde röra på mig efter helgens svullande så jag beslutade mig för att ta en lång promenad efter jobbet oavsett väder. Självklart blev vädret utanför mitt arbetsfönster sämre för varje timma närmare arbetsdagens slut.

Väl hemma drog jag på mig regnkläder utifall det skulle börja regna och gav mig ut. Inledningsvis var vädret riktigt bra och det såg ut som om regnvädret skulle passera. Men efter en stund började det droppa lite försiktigt. Skönt tänkte jag, nu fick jag lite nytta av mitt regnställ. Fem minuter senare ösregnar det samtidigt som det blixtrar och åskar.

När åskvädret var som värst gick jag på en cykelbana utmed en åker med några höga träd på andra sidan av cykelbanan. Perfekt läge i ett åskväder, antingen slår blixten ner i mig eller ett träd och då blir jag perforerad av träsplitter tänkte jag.
Men det var bara att öka stegen i regnet för att komma vidare, och åskan gick snabbt över. Regnet höll i sig tills jag kom hem.

Det känns skönt att jag tog mig ut oavsett väder, jag rör på mig alldeles för lite så jag kan inte smita undan bara för vädret blir lite dåligt.

[tags]regn,promenad,åska,blixt[/tags]