Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Renoveringsdags?

Jag läser i Expressen att många väljer att använda julhelgen till ett renoveringsprojekt. Nu har jag själv inga sådana planer. Men det fick mig att fundera på mitt egna kök.

Jag har inte gjort en enda ändring i mitt kök sedan jag flyttade in för många år sedan. Så köksluckorna har den färg tidigare ägare har valt. De är gröna med bruna knoppar. Inte direkt en sexig kombination. Även bänkskivorna och listerna är bruna.

Och tapeten har verkligen sett sina bästa dagar. Det saknas till och med en liten bit tapet vid dörrkarmen. Den lossnade när jag tog ner plast jag tejpat upp för att dammskydda köket när badrummet renoverades.

Så när jag läste artikeln om renoveringar började jag fundera på vad jag kan göra här hemma. Till att börja med vill jag byta färger. Nu inser jag att de bruna bänkskivorna inte blir lyckade om man målar över dem, de är idag oljade träytor. Så de får bli kvar. Och då sparar jag nog även listerna i den mörkbruna färgen för att få ett sammanhang.

När det gäller luckorna och tapeterna vill jag ha en ljus färg. Inte helt vitt utan något ljust som ljusgrå eller ljusblå. Jag vill inte ha något kraftigt mönster på tapeten. Enkla enfärgade tapeter gillar jag.

Mitt lilla kök

Mitt lilla kök, i färgerna grönt och brunt