Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Resan till Örebro

Jag lämnade hemmet vid halv fem och gav mig av norrut mot Örebro. Jag var beredd på mycket trafik med tanke på alla trafikvarningar i media under dagen. Nu var det inte så farligt med trafiken. Jag mötte mycket trafik som körde söderut men i min körriktning var jag ensam utom i direkt anslutning till orterna Motala och Askersund.

Ett riktigt nöt var ute och åkte mellan Motala och Medevi. Stollen fick för sig att slå på högerblinkers då och då och sedan åka med den påslagen långa sträckor. Som tur är finns det några sträckor med 2+1 körfält där så jag kunde ta mig förbi dåren utan att riskera en omkörning.

Jag tog mig fram utan större missöden. Det enda som hände var att spolarvätskan tog slut men jag hade en färdigblandad dunk klar i bagageutrymmet. Så det blev bara ett kort stopp på två minuter så var jag igång igen.

I Aftonbladet säger en trafiksäkerhetsingenjör att man ska välja vägar utan mötande trafik. Och det låter ju bra, men Vägverket är inte direkt snabba på att bygga sådant på de farligaste sträckorna på riksväg 50.

Imorgon ska jag köra samma väg åt andra hållet, men då blir det i dagsljus. Och som vanligt ger jag mig iväg med många timmars marginal. Jag gillar inte att stressa.

[tags]Jultrafik,Örebro,norr,mötande,trafiksäkerhetsingenjör,riksväg,2+1,körfält,stress,spolarvätska[/tags]