Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Rondeller

Det byggs en massa rondeller i samband med att det blir nya vägar här i Östergötland. Så nu finns det plötsligt en rondell på vägen till Motala. Där höll jag på att krocka idag. När jag körde genom rondellen kom det en Volvo körd av en äldre herre. Han hade minst sagt lite svårt att hantera rondellen. Han körde rakt in i den, rätt ut framför mig. Sedan stannade han i rondellen så jag kunde inte ta mig ur. Där blev han stående en stund innan han sakta körde vidare.

Samma resa på infarten till Motala har bilen framför mig uppenbara problem med att följa de tillfälliga vägmarkeringarna i samband med vägbygget för helt plötsligt kör bilen vänstertrafik rakt mot mötande trafik. Nu fick han inget möte innan han lyckades smita mellan konerna tillbaka i rätt körfält.

På kvällen passerar jag Skänninge på vägen hem och i en av de nya rondellerna där stannar jag för att släppa fram trafiken inne i rondellen. Men då stannar bilen i rondellen. En äldre man stirrar förskräckt på mig. Efter en minut tröttnar jag och kör. Bilen efter mig kör fram till väjningsplikten och börjar tuta och blinka för att få den äldre mannen att köra. Jag ser i min backspegel hur även bilen efter mig tröttnar och kör in i rondellen framför den äldre mannen.