Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Så har man överlevt ännu en julafton

Jul är inte riktigt vad den brukade vara när man var liten. Då var det alltid vit snö och man fick en massa julklappar som man längtade till hela dagen. På senare år har den julen försvunnit för mig, men i år fick jag uppleva något liknande igen.

Jag åkte upp till Örebro redan under gårdagen och fick uppleva en uppesittarkväll och kan nu konstatera att svensk vinglögg inte går hem bland kineser. De gillar saftglögg. Så efter en kort natt blev det julaftonsmorgon.
Nu fick barnet i familjen stränga order om att inte öppna några julklappar innan frukost, dusch och tandborstning. Problemet var att jag hade en tid att passa på morgonen och jag ville vara med när mina julklappar öppnades. Så det blev till att knacka på dörren och be barnets mamma om dispens för mina julklappar. Det föll väl ut och paketöppningen började. Tyvärr var det som att släppa loss en utsvulten räv bland sovande höns. Flickan rev upp paket i en rasande fart och många fler än vad jag hade köpt henne.

Det var i alla fall trevligt att uppleva barnets julglädje med julklappar och eftersom jag tvingade flickan att inte öppna de två sista paketen hamnade jag inte i onåd hos hennes mamma heller.

Efter julklappsöppnandet for jag iväg och hämtade min kinesiska vän Alex och började resan mot Vadstena. Alex hade aldrig sett ett vinterlandskap förr så han fotade ut genom bilfönstren under turen. För att vi skulle få lite bättre bilder stannade jag vid Hammarbron.

Strax innan vi nådde fram till Medevi blev vi stoppade i en poliskontroll och jag fick för första gången i mitt liv visa körkort och blåsa i ett utandningsprov. Självklart gick allt bra. Tyvärr glömde jag be Alex att fotografera händelsen

Väl hemma i Vadstena tog vi turen förbi slottet så Alex skulle få se det. Sist han besökte mig missade vi slottet på grund av regnoväder.

Turen fortsatte till min pappa där det blev julbord. Alex fick prova på svenska klassiker som “dopp i grytan”, julskinka, revbensspjäll, köttbullar, prinskorv och edamerost.
Och sedan blev det julklappsutdelning.

Efter att vi hade ätit oss till gränsen på medvetslöshet och öppnat julklappar for vi vidare hem till min mamma.

Här blev det mer att äta i form av söta kakor och kaffe. Sedan slappade vi framför TV:n en stund innan det åter var dags för julklappar.

Väl hemma hos mig igen tog Alex en tidig kväll. Det tog på krafterna att möta nya människor, äta sin vikt i svensk julmat och öppna julklappar.

Angela öppnar paket
Angela börjar öppna julklappar.

Angela med mössa
Angela med Hello Kitty mösan hon precis fick i julklapp.

Angela kollar julklapp
Angela kollar en storleken på en pyjamas.

Angela med måna paket
Paket, paket och mera paket.

Alex vid Hammarbron
Alex vid Hammarbron.

Alex framför slottet
Alex framför Vadstena slott.

En tomte
Alex fick en tomte i julklapp av min pappa.

Alex vid granen
Alex vid min mammas julgran.

Alex och mamma
Mamma och Alex byter julklappar.

Alex med raggsockor
Alex fick ett par raggsockor av min mamma.

[tags]jul,julklappar,kinesiska,vinglögg,saftglögg,hammarsundet,hammarbron,vinterlandskap,julmat,dopp i grytan,poliskontroll,medevi,vadstena,mamma,pappa,jultomte[/tags]

1 Kommentar

  1. Låter riktigt trevligt 🙂

    Ketchup är ett måste, haha 😛
    God jul 🙂