Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

SM Supermall

Regntunga skyar och hot om dåligt väder gjorde att vi stannade inne under dagen, på kvällen beslutade vi oss för att åka till ytterligare ett köpcentrum, denna gång SM i Sta. Rosa. Det är ett stort köpcenter fullproppat med butik och matserveringar.

Vi var i huvudsak här för att köpa toners till en skrivare men strosade även runt bland kommersen för att se oss omkring. Lite överallt spelas det julmusik och julpynt finns att köpa i butikerna om man lockas av det. Här är man inspirerade av den amerikanska typen av julpynt med många kulörta lampor som blinkar.

Jag tittade lite på priser och inser att här kan man göra riktiga kap om man är intresserad och har pengar. Jag såg till exempel ett kameraobjektiv som hemma i Sverige säljs för närmare 2000 kronor, här med en kursomvandling hamnar priset på 400 kronor. Och tillverkaren har världsomspännande garanti så man behöver inte oroa sig för det. Samma sak gäller mycket annan elektronisk utrustning.
Priser på kläder variera kraftigt, en del kostar betydligt mindre än i Sverige, annat ligger på samma prisnivå, vilket är oerhört högt här.

Jag hittade två ytterst roliga och högljudda presenter som jag köpte med mig. Min syster kommer kanske inte bli så glad när hon ser dem men hennes son kommer att gilla dem så mycket mer.

Det är en sak som är lite udda när man går in i ett köpcenter här i Filippinerna. I entrén står det alltid vakter med metalldetektorer som det kör upp i skrevet på en samtidigt som de leende hälsar en välkommen. Det är även tydligt skyltat att man inte får ta med sig skjutvapen in i köpcentret.

[tags]köpcenter, filippinerna, elektronik, priser, vakter[/tags]