Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Smaken är som baken…

Att lämna ungkarlslivet och leva som gift sätter nya krav på lägenheten. Jag har bott i vårt hem i många år utan att fundera så mycket på hur den ser ut. Min fru har däremot en hel del åsikter. Hon hänger upp sig på hur det ser ut i badrummet.

När bostadsrättsföreningen gjorde stambyte för många år sedan valde jag att sätta upp en enkel rak duschvägg i mitt badrum. Enkelt och funktionellt tyckte jag. Den har nu stått där i många år och jag får väl erkänna att den kanske inte är helt enkel att hålla ren då sidan ut mot handfatet inte är jämn utan har en struktur som effektivt fångar upp allt som skvätter från handfatet, och sedan kräver en hel del uthållighet att skrubba rent. Och sedan kanske det har samlats en del smuts i skarvarna mot golvet. Och eftersom den är gjord av plast åldras den inte snyggt. Och den är väl inte så väldesignad. Den var nog mer prisvärd än snygg när den införskaffades.

Så nu krävs det någon form av uppryckning. Och som tur är finns internet. Vi surfar runt efter inspiration och produkter under kvällarna. Vi har inte mycket utrymme i badrummet så vi kan inte vräka till med en stor duschkabin, men vi har hittat en snygg hörndusch på Inoxa. Den påminner om vår nuvarande lösning med är bra mycket snyggare. Men då dyker nästa problem upp, ska man ha klart glas eller frostat glas?

Jag gillar en lösning med klart glas, men min fru tycker det ser mer stiligt ut med ett frostat glas och så känner hon att det blir mer privat att duscha bakom frostat glas. Mitt argument att hon ändå befinner sig bakom en stängd och låst badrumsdörr vinner inget gehör från henne. Så det lutar mot frostat glas, även om jag inte helt har gett upp ännu.

Men när vi börjar komma överens om duschen börja min fru prata om badrumsskåpet, och köksluckor och montera in en tvättmaskin och en diskmaskin. Då börjar jag fundera på om det inte blir enklare att flytta.