Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Solskydd

För många år sedan jobbade jag på ett företag som monterade skuren dekor på bilar, skyltar och skyltfönster. Det var ett roligt och givande jobb. Men det fanns en nackdel.
Vi monterade även solfilm. Och det var ett mindre helvete att få till dem. Det blev allt för lätt luftbubblor under filmen eller feta fingeravtryck. Så det gick åt massor av vatten med lite diskmedel för att göra monteringen enklare.

Det positiva var i alla fall att skydden oftast var färdigskuren för att passa den angivna bilmodellen, och hade man tur passade de rätt så bra. Men jag har även vid något tillfälle krupit runt i bagageutrymmet på en Volvo med en tidningssida upptryckt mot en sidoruta för att skapa en mall efter rutan som vi sedan kunde använda för att fixa till solfilmens storlek.

Men som så ofta är går utvecklingen framåt och företag som Solarplexius har smartare lösningar idag. Nu köper man en satts med solskydd till sin bil. De är skurna för att passa rutan perfekt och de går att böja så mycket man behöver för att få dem på plats utan att de går sönder. De går även enkelt att ta bort vid behov.

[tags]solskydd, solfilm, bil[/tags]