Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Sommarhelg

Det har varit en trevlig helg. I Vadstena har det varit Sommarknäppen så staden har varit fylld med människor. Det var även ett litet tivoli och musik och öltält på kvällarna. Charmaine och jag var nere och tittade på spektaklet på kvällen och jag tycker nog det är rätt skönt att vi nöjde oss med att titta på en stund, äta en glass och sedan gå hem.

På lördagen invigde vi vår nya grillhink. Efter ett antal engångsgrillar har vi införskaffat oss en grillhink. Vi valde den för att den är smidig att ställa undan och tar inte mycket plats.

Det började med att den varma solen gick i moln och det började blåsa. Och när jag kom ut till den gemensamma uteplatsen och upptäckte att den till hälft nu är en myrstack. Men jag intog den halva som var myrfri och började förbereda grillen.

På vår gård har ett par måsar fått för sig att det är ett bra ställa att låta sin unge växa upp. Så kommer man i närheten av ungen dyker föräldrarna upp och flyger runt huvudet på en. När jag startade grillen var måsarna inte i närheten, men lagom till att jag fått eld på kolen kom måsungen vingligt flygande och landade precis bredvid uteplatsen. Minuten senare hade jag föräldrarna flygande runt mig.
OK, jag förstår att man är orolig för sin unge, men borde man då inte lära ungen att hålla sig borta från människor?
Jag sa några fula ord samtidigt som jag skakade i buskarna, så ungen blev rädd och sprang iväg utmed gräsmattan med sina skrikande föräldrar cirklande runt den.

Så var det dags att grilla på den lilla hinken. Glöden ligger nära gallret så köttet blev snabbt bränt, och när vi vände på bitarna tog glöden slut. Så vi fick fylla på med mer kol för att få maten färdig. Och ungefär då dök det upp en massa getingar som tycktes gilla våra bläckfiskar som skulle upp på grillen.

Det blev inte den bästa av grilltillfällen, men maten smakade till slut bra och ölen svalkade gott.

grillhinken

Grillhinken i väntan på rätt glöd

[tags]hink, grill, kol, måsar, getingar, myror[/tags]