Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Splittrad arbetsdag

Det blev en lite splittrad arbetsdag på jobbet idag. Många uppdrag skulle slutföras och eftersom jag åker på tjänsteresa imorgon blev det en komprimerad dag.

Jag svarade på nio intervjufrågor från en it-pedagog. Jag fick lägga ner en del tankemöda på svaren så det tog en stund att skriva svaret. Det är inte helt ovanligt att studenter och andra skickar frågor till IT-avdelningen och vi försöker svara så snabbt och utförligt som möjligt.

Jag fick även utföra ett fotouppdrag idag. Två porträttfoton som ska vara med i skolkatalog blev misslyckade när katalogproducentens fotograf tog bilderna så jag fick rycka in och ta nya bilder.
Bilderna skulle tas utomhus i samma miljö som originalbilderna togs. Och självklart började det regna när vi började fotografera.

Idag slutfördes och godkändes en licensinventering som har pågått länge. Det är skönt att vi äntligen har avslutat den.

Vårt bibliotek har startat en egen bloggWordPress.com och jag stöttar dem lite i det tekniska arbetet med den. Vi har nu fått ett litet problem. I samband med att man börjar prenumerera på kommentarer och inlägg får man ett bekräftelsemeddelande där delar av texten är på engelska. Det är inte optimalt för ett bibliotek att blanda svenska och engelska i ett meddelande. Så det är kvar att lösa.

Utöver det har jag kliat mig i min fula sticka mustasch en sådär tvåtusen gånger.

[tags]arbetsdag,jobbet,intervjufrågor,student,tankemöda,fotouppdrag,skolkatalog,regn,licensinventering,wordpress,prenumerera,bibliotek,blogg,text,meddelande,mustash[/tags]