Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Steve Jobs – en biografi

Steve Jobs - en biografiUnder min semester har jag läst biografin om Steve Jobs. Jag var verkligen nyfiken på att läsa den här boken då jag själv har använt och jobbat med IT i många år. Jag kan skryta med att jag fortfarande har min första dator, en Commodore VIC-20, i min ägo. Jag är dock motståndare till den slutna värld som Apple ledd av Steve Jobs förespråkade och skapade.

Jag har inte bytt åsikt efter att ha läst boken, men jag tycker det var spännande att få veta mer om mannen som tidigare mer har fladdrat förbi som en fanatisk högröstad galning med ett stort förakt för slutanvändaren. Det är intressant att se hur han funderar runt helheten runt produkter och tjänster. Hur mycket han faktiskt brann för det han trodde på. Och jag hade missat hur han ledde företaget Pixar under deras utveckling.

Även om man inte har det minsta intresse för IT är det här en intressant bok. Det är en spännande och ärlig biografi över en man som har påverkat den värld vi lever i idag. De som har bidragit till innehållet är både vänner och fiender till Steve Jobs så jag tror den ger en ärlig bild av vem han var som person, både de dåliga och goda sidorna.

Boken finns att köpa på Adlibris.

[tags]bok, recention, apple, steve, jobs[/tags]