Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Tagaytay

Idag var det en tidig morgon. Vi var uppe redan klockan fem för att hinna fixa allt innan vår beställda bil anlände klockan sju. Sedan bar det av mot Tagaytay för en heldag.

Första stoppet var Sky Ranch, en riktig turistfälla. Man betalar entré för att komma in på området, och man får inte ta med sig mat in. På själva området har man en vacker utsikt, bland annat ser man en vulkan i vattnet som har varit bakgrund till Katy Perrys video Roar. Sedan finns det en liten nöjespark med några åkattraktioner som kostar rejält med pengar, bland annat den stora Sky Eye. Och självklart finns det en del mat och dryck att köpa på området.

Vi tröttnade rätt snabbt på Sky Ranch och gav oss istället iväg till Picnic Grove. Här finns ett rejält frilufsområde där man kan sitta och äta sin medhavda matsäck, man kan grilla på några grillplatser och det finns lite smått och gott för barnen. Här finns även en linbana kallad Zipline som man åker i hängandes i en sele.

Vi njöt av vår medhavda mat och passade även på att köpa  en grillad kyckling. Och för första gången sedan jag kom till Filippinerna var jag inte svettig, för det fläktade skönt. Tyvärr innebar det i stället att jag inte tog det försiktigt med solen och har nu lyckats bränna mig på armar och nacke.

På hemvägen passerade vi ett ställe där man kunde mata stora mängder med fisk. Men då var jag helt slut och solen brände något fruktansvärt så vi gav snabbt upp och återvände hem.

Vulkanen mitt i vattnet

Vulkanen mitt i vattnet

Skylten vid Skyranch

Skylten vid Skyranch

Sky Eye

Sky Eye

Picnic Grove

Picnic Grove

Zipline

Zipline

Hängkorg

Hängkorg

Fiskmatning

Fiskmatning

[tags]tagaytay, filippinerna, nöjespark, picknick, fisk[/tags]