Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Tänk om det vore sant

Då och då trillar det in ett mail som lovar mig stora pengar. Ibland är det någon stackars sate i Afrika som behöver min hjälp att föra ut några millioner dollars ur landet och allt jag behöver göra är att dela med mig om mina kontouppgifter så ska jag få en stor dusör för besväret.

Annars är det lotterier som jag aldrig deltagit i som plötsligt drar mig som vinnare. Just nu är det ett sådant mail som hittar fram till mig på både arbete och privat e-post.

Och det är självklart sista chansen att lösa ut min vins. Jag måste skynda mig annars missar jag alla pengar. Fast när man har läst samma mail 5 gånger samma dag till olika adresser blir man inte så upphetsad.

E-TK NO: 7219231BB-988

For the Last time, we are pleased to notify you of your Windows© E-Award for 2.5, million. Please confirm if you received our previous message with;
E-ticket number: 7219231BB-988,
Category: A,
Draw: 6756
Amount: 2.5, million Dollars

You may establish contact with the Enquiry Officer via the e-mail address below with the information’s necessary: Name:, Address:, Phone:, Cell Phone:, Email:, Alternative Email:, Occupation:, and E-ticket number:
Enquiry officer: Damien Lewis, Tel: +31 626 006 051 Ext; 1000, E-Mail: [ enquirydept.lewis@live.nl ] NOTE: You are expected to contact the Enquiry Officer for details of claims.

Kathy Belanger.
Promotions Co-ordinator.

[tags]mail,e-post,lotterier,bedrägeri,dollar,millioner[/tags]

4 Kommentarer

 1. Magnus

  Fick precis samma mail.
  Fast istället för Kathy Belanger som det står i mailet du fick så har jag Susan Noack som underskrift.

 2. Mats

  Skaffa SPAMfighter
  Den sorterar ut spamen på ett bra sätt och lägger dem direkt i en särskild mapp.
  Så kan man titta på dem till jul och se sammanlagda summan man vunnit!!
  Mats

 3. Hans

  Har fått precis samma email undertecknat Susan Noack.
  Har konstaterat att hon troligen är sergeant i armén, vad nu det kan ha att göra med windows och ett eventuellt E-Ward-pris. Hur kan man komma åt de här människorna som så hänsynslöst gör folk besvikna? Polisanmälan? Det måste väl vara enkelt att spåra emailadresserna och sätta dit dom? Hur kan dom för övrigt tjäna något på detta?
  Hans

 4. Stina Carlsson

  Hej!
  Jag har också fått brev från Susan Noack. Sedan från Damien Lewis
  Phone: +31 626 006 051
  Fax: +31 847 142 735
  Försökte ringa dit utan resultat & nästa dag ringde han & sa att det var alldeles sant att jag vunnit & frågade vad jag skulle göra m pengarna…
  Vad tjänar dom på detta??? Blir ju så besviken så det är inte sant!!!
  Hur ska man komma åt dem som sagt..?
  Vad händer m dom som skickar kopia på sitt körkort?
  Mvh: Stina.