Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Tao po, tao po

Här i Golden Meadow Executive Village, San Antonio, Binan City, Laguna, Filippinerna vaktas många hem av en vakthund. Vi har en svart liten rackare som heter Dolce. Varje gång någon kommer i närheten av vårt hem exploderar hon och skäller vilt, vilket väcker alla i huset om vi sover.

Det här gör att besökare kommer inte och knackar på dörren. Istället stannar de vid grinden mot gatan och öppnar och stänger den några gånger samtidigt som de ropar ”tao po, tao po?” vilket betyder ”är det någon hemma?”.

Dolce har lärt sig acceptera mig till den nivån att hon inte skäller på mig. Men hon stirrar intensivt på mig när jag går förbi, nästan med en vansinnig blick. Och kommer jag för nära hennes bur morrar hon dovt djupt nere i halsen.

Dolce

Dolce i sin bur, enda gången jag vågar mig nära henne

Svärföräldrarnas hem

Entrén till mina svärföräldrars hem i Golden Meadow

[tags]Filippinerna, svärföräldrar, vakthund, grind[/tags]