Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Teknik är roligt

Jag är barnsligt förtjust i teknik. Och nu kom en kollega förbi med ett testexemplar av My Note Premium II, ett elektroniskt anteckningsblock.

Det fungerar så att man lägger ett papper på en platta och skriver sedan med en specialpenna på papperet. Därefter ansluter man plattan med en usb-sladd till datorn oc htankar över det man har skrivit. Det medföljande programmet gör en tolkning av texten och man kan spara den i olika textformat eller direktimportera till ordbehandlaren Word.

Den är full med en massa finesser så man kan skapa formulär i officepaketet och fylla i dessa med hjälp av pennan. Det kan vara användbart med orderformulär och inventeringslistor och så vidare. Man kan även “lära” plattan att tolka den egna handstilen. Eftersom vi alla skriver lite olika med olika pennförning blir det ibland helt fel i tolkningen, men det kan man motverka genom att skapa egna ordböcker och tolkningsprofiler.

Men nyfiken som jag är började jag direkt skriva utan att träna eller skapa tolkningsprofil. Och resultatet ser du nedan. Först finns bilden av min skrivna text med pennan, med taskig grammatik och alla andra fel. Sedan finns den tolkade texten. En sak som syns direkt är att jag skriver mina H på ett sätt som plattan inte fattar. Men med tanke på att den bara har direkttolkat mina kråkfötter är det inte så illa.

Min handstil

Min handstil som My Note Premium II har sparat den

litar sunkig är min handstil

En kollega på jobbet har skaffat en elektronisk anteckningsblock, Och självklart måste jag testa hur väl den läser min handstil.

Enheten är lite större än erit vanligt block men väger inte mycket mer. Den drivs av tre AAA batterier och kräver en specialpannor.

Det känns ok att skriva på den tack vare att man lägger ett vanligt linjerat papper på enheten och skriver på det.

Så hur bra tolkar den min handstil?

Jag kanske återkommer till det här om jag får tid att skapa en tolkningsprofil och bygga upp en egen ordbok. Och så måste jag be snällt så jag får låna skrivplattan igen.

[tags]teknik,texttolkning,skrivplatta[tags]