Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Till Stockholm

Jag gick upp tidigt idag och körde in till Mjölby för att hoppa på Blåklintsbuss expressbuss till Stockholm. Det var tråkigt vinterväglag och jag är glad att jag valde att ta bussen och inte köra själv.

Målet för dagen var UD:s juridiska sektion för att lämna in papper för legalisering. Jag gick förbi deras entrédörr två gånger innan jag hittade rätt. Och när det var min tur att lämna in mina handlingar är det första personen bakom disken säger till mig, det hörs att du kommer från Östergötland.
Jag tog det som beröm.
Det ska inte vara några problem med mina handlingar och jag ska få tillbaka dem stämplade och klara om några dagar, så jag kan skicka dem vidare till Filippinska ambassaden i Norge.

Jag ville inte vänta på bussen hem som går först på kvällen, så jag tog tåget hem. Vid Flen började tåget bromsa och rycka. Det visade sig att tågets ATC var trasig. Så i Katrineholm fick vi vända tåget, alltså använda loket i andra ändan av tåget. Det blev bara en halvtimmas försening.

[tags]blåklintsbuss, tåg, SJ, vinter, väglag, UD[/tags]