Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Okategoriserad

Toby Keith har lämnat oss

By Lenny Francioni - http://www.navy.mil/view_image.asp?id=14617, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=136172

By Lenny Francioni - http://www.navy.mil/view_image.asp?id=14617, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=136172

Som liten knatte fick jag lyssna då och då lyssna på pappas musik i bilen. Han brukade spela olika former av countrymusik. Jag själv gillade hårdrock så jag var väl inte så jätteimponerad av pappas musiksmak.
Men någon liten del i mig har alltid gillat lite country.

Som vuxen satt jag som vanligt en dag och klickade runt på Youtube och råkade hitta en musikvideo av Toby Keith, det var låten Trailerhood, en humoristisk countrylåt som slog an något i mig. Och sedan dess har jag haft Tobys musik i mina spellistor. Det har vanligtvis varit hans mer humoristiska musik men även några av hans med allvarliga och personliga låtar som Who’s That Man.

Toby har även gjort några väldigt patriotiska låtar, sådana som vi utanför USA kanske har svårt att ta på allvar, låtar som Courtesy of the Red, White and Blue och Made in America.

Men nu skapar han ingen ny musik, men hans musik kommer att leva kvar.

Toby somnade stilla in omgiven av sin familj den 5 februari 2024. Toby hade kämpat mot magcancer sedan hösten 2021.

Toby Keith officiella webbplats.

U.S. Air Force photo by Staff Sgt. Nic Raven, Public domain, via Wikimedia Commons