Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Träning

Sedan jag kämpade med min vikt och lyckades gå ner totalt 40 kilo har jag fortsatt att träna hemma. Jag tycker det är skönt att fortsätta hålla mig i form. Förutom att jag känner mig friskare rent fysiskt när jag rör på mig, är en rask promenad som man svettas lite av ett utmärkt tillfälle att rensa skallen från en arbetsdags bekymmer.

Förutom mina promenader har jag ett gummiband jag fäster i en dörr och använder för att träna mina axlar enligt ett träningsschema jag fick av en sjukgymnast i slutet av mina tonår då min skolios orsakade mig ryggvärk.

Den träning jag håller på med kommer aldrig ge mig några stora muskler men den kommer förhoppningsvis hjälpa till att hålla mig frisk och hålla mig igång när jag blir gammal. Och eftersom min träning sker hemma behöver jag aldrig tvinga iväg mig till ett gym eller betala någon medlemsavgift.

Skulle jag vilja öka på min träningsdos finns det möjligheter att skaffa än mer avancerad träningsutrustning. Allt från lätta vikter till stora maskiner. Allt efter vad man har för önskemål för sin träning och vilka utrymmen man har att tillgå i hemmet. När jag växte upp hade mina morföräldrar en motionscykel i sin lägenhet. Jag och mina kusiner tyckte det var en rolig leksak eftersom den hade en hastighetsmätare och vi trampade som galningar för att få hastighetsmätaren att gå upp i max.
Jag har ibland funderat på att skaffa en motionscykel, men har insett att jag saknar plats i min lilla lägenhet.

Är man på jakt efter träningsredskap kan man med fördel surfa in på frisksport.nu och titta på deras stora utbud av träningsredskap av alla modeller. Här hittar man allt från små hantlar till stora Crosstrainers.

Tänk på att det är aldrig för sent att börja frisksporta!