Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Trasig soffa

Jag håller på att möblera om här hemma. Och idag var det dags att flytta soffan i vardagsrummet. Den soffan har det senaste halvåret blivit sämre och sämre. Idag när jag tippade upp soffan fick det sin förklaring. Fjädrarna på undersidan har släppt. Inte alla men nästan hälften av dem.

Det ser ut att vara en typ av plastfästen som håller fast fjädringen. Och dessa fästen har gått rakt av på de fjädrar som har släppt.

Soffan är cirka ett och halvt år gammal, inköpt på Ulfåsa Möbler och Golf. Den ser snygg ut och är inte sliten i övrigt.

Så vad gör man nu? Klagar hos försäljaren? Försöker laga soffan själv, hur man nu ska göra det? Eller ska man bara ge upp och slänga ut den?

Just nu sitter jag på soffans sittdynor direkt på golvet. Det fungerar en kort period men jag kan inte ta emot några gäster för då får de sitta på golvet.

Min trasig soffa

En del av soffan med spretande fjädrar.

[tags]soffa, fjädrar, otur[/tags]

2 Kommentarer

  1. Daniel

    Hejsan hur gjorde du med soffan. Har en soffa med precis samma fästen och de har gått sönder likadant. jag borrade två hål i plasten och satte skruvar in i trät. Höll dock inte länge har du några tips eller du har slängt ut soffan?

  2. Kommentar av inläggsförfattaren

    Jan

    Jag hade garanti kvar på soffan så jag får nya ramar under de kommande veckorna. Det blev lite väntetid för att tillverkaren ska skicka de nya delarna till försäljaren.