Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Utan internet

Igår hade vi inget internet här hemma. Eller rättare sagt, vi var utan bredband. Jag kunde surfa på min mobiltelefon, men det är verkligen ingen fullvärdig ersättare.

Jag har ett mobilt bredband som jag betalar en fast kostnad för varje månad. För att sprida riskerna med driftstörningar har jag en annan leverantör på det mobila bredbandet. En jättebra plan, som tyvärr inte fungerar fullt ut.

Problemet är att min farbror för två år sedan hade en smart idé om hur vi skulle få min pappa att acceptera modern digital teknik. Vi skulle utrusta pappa med en dator och internet. Min farbror stod för en gammal datorn och jag för internet via mitt mobila bredband.

Planen var att pappa skulle upptäcka alla fantastiska fördelar med internet och då skaffa sig en bättre dator och ett eget internet. En jättebra plan. Tyvärr sprack den på en punkt.

Pappa har upptäckt internet, men han tycker framförallt att det är roligt med gratis internet och har under de två gångna åren inte visas några som helst ambitioner att skaffa vare sig ny dator eller eget internet.

Så när mitt bredband slocknar, fortsätter mitt mobila bredband att fungera. Hemma hos min pappa.

[tags]internet,bredband,dator,pappa[/tags]