Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Vi ska tydligen till Barcelona

Sambon nåddes av rykten om billiga flyg inom Europa via Internet. Och efter att jag visat henne olika resmål är hon exalterad och har beslutat att vi ska till Barcelona i början av nästa år. Så nu ska planeringen börja för fullt.

Det är spännande hur liten världen blir med hjälp av Internet. Genom några sökningar efter billiga flygbiljetter är det bara att fortsätta söka efter prisvärda hotellrum på det önskade resmålet.
Och när det gäller boendet är man lite mer kritisk och inte bara jagar det billigaste priset utan läser andra människors recensioner. Och recensionerna är tidsstämplade så man kan avgöra hur färsk informationen man läser är. Det kan handla om information som publicerats minuter innan man började söka efter den.

Så sitter man och förbereder sig på ett sätt som var fullständigt omöjligt när jag växte upp. Då var all information gammal när man satt och försökte fatta beslut efter den. Bilder och andra resenärers åsikter publicerades i trycksaker och sorterades efter säljarens önskemål.
Idag öser människor ut sina upplevelser och åsikter på nätet och jag som konsument tar in allt och fattar mitt beslut därefter.

Samtidigt har alla säljare oavsett ekonomiska muskler möjlighet att nå ut till nya kunder och bygga sitt varumärke.

Internet har verkligen förändrat vardagslivet.

[tags]resa,flyg,hotell,barcelona,konsumenter,beslut[/tags]