Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Viktnedgång

I Aftonbladet skriver Stephan Rössner en debattartikel att man kommer inte gå ner i vikt genom att gå. Och det stämmer så klart. Jag själv gick ner 40 kilo, genom att ändra livsstil. Dock var gåendet en otroligt viktig del i min ändrade livsstil. Jag gick minst en timma om dagen under det år jag kämpade med min vikt.

Men jag gjorde så mycket mer, jag såg till att ändra mina vanor. Jag åt mer kontrollerat, minskade mina portioner, åt frukt som mellanmål så jag aldrig blev hungrig, minskade mitt sockerintag.

Och det där med socker var ett svårt steg att ta. Jag började läsa innehållsförteckningar och insåg hur mycket socker det finns i den dagliga maten. Jag hade dåliga vanor med mycket söta drycker som Coca Cola, och jag tyckte mycket om öl, vanor som jag fick lägga om.
Direkt i början fick jag riktig sockerabstinens. Men allt gick över och man skaffar sig nya vanor snabbt. Framförallt när man ser resultat på vågen och midjans mått. Det bästa med att gå ner i vikt är det otroliga självförtroende som följer.

Så Stephan har rätt, man går sig inte smal, men det är ett bra sätt att börja lägga om sin livsstil.

[tags]vikt, aftonbladet, gång[/tags]