Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Viktproblem

Jag har i kampen med att nå min målvikt tagit det lugnt de senaste veckorna. Sista jag vägde mig var för tre veckor sedan och då hade jag ett kilo kvar till målvikten.
Idag ställde jag mig på vågen igen och hade tappat tre kilo från förra vägningen. Jag ligger med andra ord på den nedre acceptabla viktgränsen, två kilo under målvikten.

Jag måste nu hitta en balans i min vikt så jag slutar att gå ner samtidigt som jag inte ska gå upp igen. Och nu börjar det bli svårt. Jag har under större delen av de tre senaste veckorna haft semester och slappat utan att träna, visserligen har jag gjort lite trädgårdsarbete men inget exceptionellt, likväl tappar jag flera kilo i vikt.

När jag började kämpa mot min övervikt på 40 kilo var kampen att hålla igång viktnedgången i ett långsamt men stabilt tempo. Nu svänger kampen och handlar istället om att inte fortsätta gå ner i vikt. Vilket just nu är lika kämpigt som att gå ner i vikt.

Men jag får glädjas i att jag har lyckats med min viktnedgång. Jag har nått min målvikt och passerat lite under den. Jag gått från XXXL i skjortstorlek till XL.

[tags]vikt,nedgång,kamp[/tags]