Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Vinterpromenad i Stockholm

I söndags gick jag en promenad inne i centrala Stockholm på förmiddagen. Det var en kall och klar dag med en massa julklappshandlande människor ute.

Väglaget var inte det bästa. Trottoarerna bestod i huvudsak av fasttrampad snö som var förrädiskt halt. Värst var det vid alla övergångsställen där det ligger en vall av is efter alla gångare som stampat fast snön.

Men förutom väglaget var det en trevlig upplevelse med ett vintrigt Stockholm vackert dekorerat med julskyltningar. Fast NK:s julskyltning var väl inte så jätteimponerande, men jag är ju inte direkt målgruppen för den heller.

Under min promenad tog jag för mig en ovanlig väg och ramlade på butiken Nisses herrmode på Mäster Samuelsgatan. Där expedierade en glad skåning och efter att strosat runt i butiken en stund köpte jag tre snygga strumpor, som en liten tidig julklapp till mig själv.

[tags]Stockholm, promenad, halt, is, snö, butik, herrmode, strumpor[/tags]