Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Webben

Jag har ju hjälpt en och annan småföretagare att starta en hemsida till sitt företag genom åren. En gång i tiden var det ett segt jobb som resulterade i statiska sidor som var svåra att underhålla. Den tiden är sedan länge förbi. Nu finns det en stor mängd publiceringsföretag som gör det enkelt att skapa nya webbplatser.

Här på min egna webbpalts och på många andra webbplatser använder jag WordPress, och jag har även använt Joomla som plattform till vissa projekt.

Just WordPress är ett smidigt verktyg eftersom man kan använda det till allt från den enkla personliga bloggen som jag har, till en avancerad webbplats för företag med onlinebetalning och alla möjliga finesser.

WorldPress bygger på att man har innehållet sparat i en databas och sedan används formatmallar, så kallade templates, för att skapa utseendet på sidorna. På det sättet kan man enkelt skapa ett nytt utseende på webbplatsen om företaget skapar en ny grafisk profil. Det finns även en uppsjö av moduler som utökar funktionerna i WordPress. Man kan med andra ord bygga en mycket avancerad webbplats utan att kunna skriva en enda rad kod.

WordPress är öppen källkod utan licenser så alla kan ladda hem sin kopia och använda sig av den och alla uppdateringar är fria. Sedan kan man utöka sin webbplats med både fria och licensbelagda moduler och templates. Så har man en restaurang kan man bygga den perfekta webbplatsen med WordPress, men man kan använda samma verktyg för att skapa webbplatsen till ett hotell med rumsbokning och allt.

Men det är självklart inte enkelt för en nybörjare att utnyttja alla finesser i WordPress. Det är inte ens säkert att man kan alla begrepp som är populära just nu, till exempel responsive webbplatser. Vilket betyder att webbplatsen fungerar på alla enheter, allt från en dator till en liten mobiltelefon.
Och lägger man till SEO, sökmotoroptimering, blir det än mer förvirrande.
Då är det bra att det finns proffsiga företag som Bevace.se som kan hjälpa till. För har man fått hjälp att bygga en webbplats i WordPress är det enkelt och billigt att själv fortsätta fylla den med information varefter företaget utvecklas.

[tags]wordpress, Internet, webb, webbplatser, utveckla[/tags]