Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Ytterligare en dag med potatis

Jag har tillbringat ytterligare en dag på Gripenberg med att sälja potatis på evenemanget “Plock i låda”. Glada kunder som plockat mängder med potatis från osorterade lådor.

På kvällen hjälpte jag pappa att handla. Han har lite problem med att lyfta eftersom han har dålig lungkapacitet. Och eftersom han behöver paus var tjugonde meter blir det rätt mycket väntande för mig. Och under en sådan paus blev jag stående framför hyllan med parfymer och annat “lukta gott”. Då började jag fundera på hur man väljer en doft. Hur vet man vilken doft luktar gott när man använder den i verkliga livet så att säga.

Doftproverna i butiken må lukta gott, men hur tillförlitliga är de när man står i butiken och sniffar? Doften ska ju fungera under så många andra förhållanden, när man är stressad, varm av fysisk aktivitet, när man äter och när man fryser.

Så dofter är ytterligare en av livets små mysterier som jag går och funderar på ibland.

[tags]potatis,handla,mat,pappa,doft,parfym[/tags]