Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Ytterligare en idol har gått bort

Det är ett elände att bli gammal, ens idoler försvinner en efter en. Fast i just det här fallet var han inte gammal. Det är Warrants sångare Jani Lane som har gått bort, 47 år gammal.

Aftonbladets hemsida beskrivs han som skaparen av låten ”Cherry Pie”, ett epitet som Jani själv kanske inte skulle älska.

Det finns en inspelad intervju med Jani där han uttrycker sitt förakt för hur den berömda låten ”Cherry Pie” kom till. Plattan låg klar för att mixas med ledmotivet ”Uncle Tom’s cabin” när skivbolaget beslutade att den låten inte var tillräckligt ”Radio” eller ”MTV” och krävde en annan låt som ledmotiv och första singel. Så låten ”Cherry Pie” skapades över en natt för att tillfredsställa skivbolagsbossarna.

Personligen tycker jag att både ”Cherry Pie” och ”Oncle Tom’s cabin” är bra låter även om de är väldigt olika varandra. Och hela den LP:n (japp, jag har den som LP, inte som CD) är full med bra låter, precis som CD:n Dog Eat Dog.

Jag kan bara säga R.I.P Jani, du gjorde stora avtryck i mitt liv.

Det finns lite godbitar på Youtube för den som vill höra mera Warrant

[tags]warrant, jani, charry, pie, uncle, Tom, cabin, LP, CD[/tags]

1 Kommentar

  1. Det är lite tråkigt att de valt att profilera Jani som “Cherry pie’s upphovsman” när han som sagt själv inte betraktar den som sin ögonsten & Warrant har gjort så mycket mer bra musik. Men det var väl sådant som hände när alla artister skulle ha sina låtar på MTV, de skulle vara catchy och “roliga” och saknade ofta djupare mening. Cherry pie & Uncle Tom’s cabin är ju egentligen helt varandras motsatser och det finns ju så många bra låtar att lyssna på med Warrant, men ändå så fastnar många bara vid Cherry Pie tyvärr, tycker att det är den Warrant-video som går absolut mest på t.ex. VH1 och sedan har man tur om Uncle Tom’s cabin dyker upp, och ännu mer sällsynt är det med låtar som Machine gun . .

    Hur som helst så är det väldigt tragiskt och alldeles för tidigt för honom att vandra vidare. RIP Jani.