Amatörfotograf med förkärlek till äldre objektiv

Swedish Archive

Ytterligare en måndag är avklarad

Måndagar är långt från min favoritdag i veckan. Dels är den i början av veckan och dels är det en del ”måsten” som ska göras på jobbet. Och som grädde på moset hade jag tvättstugan.

Jobbet gick ok och jag delade ut de fåtal flyers jag hade fixat till. Tyvärr innebar mitt arbetsschema att jag inte hann att sitta ner på kafeterian och prata för Mustaschkampen men jag får väl ta igen det imorgon. Jag ska hämta nya lila papper imorgon och kan börja tillverka nya flyers.

När man var ung var det bara gamla gubbar som fick problem med prostatan, men nu när man är nyligen fyllt 38 år inser man att man själv börjar närma sig en farlig ålder. Det är verkligen ingen trevlig insikt.
Professor Sten Nilsson intervjuas i en artikel i Aftonbladet och han tycker vi män är för dåliga på att prata om prostatacancer. Kanske har han rätt, för nu när jag berättar för alla om att jag samlar in pengar till forskningen börjar män i min omgivning plötsligt att berätta om människor de känt som har gått bort i prostatacancer.

Programmet 2½ män rullar på TV:n och Charlie använder en stor svart lösmustasch. Och jag börjar fundera på om prostatan någonsin har nämnts i programmet och det visar sig att så är fallet. Men då är det inga positiva kommentarer, t ex i avsnitt tre i säsong fyra har Charlie ett samtal med sin mamma med följande konversation:
Charlie: I think I’ll go to the bathroom.
Evelyn: Why?
Charlie: What do you mean “why”? I have to go.
Evelyn: When was the last time you had a prostate exam?
Charlie: It feels like I’m having one now.

[tags]måndag,tvätt,gubbar,prostata,professor,Charlie,Evelyn[/tags]